Muismat, een Collectors-item

Muismat 2024

Al 23 jaar brengt AKB een muismat uit, op basis van een kunstwerk dat gemaakt is door kunstenaars met een beperking. Voor de muismat 2024 is het kunstwerk gemaakt door Vincent Bockweg. Vincent begon met schilderen in zijn vrije tijd. Na een jaar of drie schilderlessen te hebben gevolgd is Vincent nu actief kunstenaar in het atelier van FrontaalKunst.

"Voordat ik bij FrontaalKunst kwam te werken heb ik ongeveer 7 jaar bij busonderneming Connexxion gewerkt. In die tijd schilderde ik wel al in mijn vrije tijd. Ik kreeg schilderlessen in het wijkcentrum De Malbak in Blaricum. Sinds 3 jaar werk ik 5 dagen per week bij de kunstwerkplaats FrontaalKunst in Baarn.Ik ben iemand die heel technisch is. Ik schilder wat direct in me opkomt en ik werk mijn schilderijen heel goed af. Ik werk met potlood en acrylverf op papier en op doek. Ik vind vissen en de hele onderwaterwereld boeiend. Ook kan mijn werk gaan over grote gebeurtenissen zoals een brand, de Titanic of het paard van Troje.Het ontwerp van de muismat voor AKB vind ik een leuke opgave. Het heet ‘Uiensoep chef-kok’ en is 50 X 32 cm groot. Het is gemaakt met acrylverf geschilderd op papier."

FrontaalKunst is een kleinschalige, zelfstandige en maatschappelijk betrokken organisatie, gevestigd in Baarn. In de ateliers wordt aan mensen met een beperking een zinvolle dagbesteding geboden. Zij krijgen de gelegenheid om zich door middel van kunstzinnige vorming te ontwikkelen. De activiteiten worden aangeboden met extra aandacht voor sfeer en geborgenheid.

In het kader van Social Return, ontvangt Frontaalkunst een bijdrage aan het instandhouden van een werkplek voor de kunstenaar bij hen.

Op onze facebook pagina van AKB hebben we alle muismatten verzameld. Door het volgen van de timeline ziet u ze allemaal. ‘Like ons’ op onze Facebook-pagina

De muismat is beschikbaar voor relaties van AKB en hun werknemers zolang de voorraad strekt.

Ja, stuur mij de muismat 2024