Muismat, onze evergreen

Muismat, onze evergreen

Al 22 jaar brengt AKB een muismat uit, op basis van een kunstwerk dat gemaakt is door kunstenaars met een beperking. Voor de muismat 2023 is het kunstwerk gemaakt door Manuel Sanchez, die zich via het atelier van FrontaalKunst, heeft ontwikkeld als begenadigd kunstenaar.

Outsider Art brengt fantasierijke outsiders, hun werk en hun blik tot leven met het daarvoor meest geëigende middel: de verbeelding. Zo wordt inzichtelijk dat het maken van kunst hen de kans biedt om niet alleen de wereld op hén te laten inwerken, hen te laten overweldigen, maar ook zélf iets overweldigends terug te doen. Want de soms stormachtige geesten waar Outsider Art een eigenzinnig en op momenten verrassend geestig portret van maakt, laten het zeker ook waaien in onze eigen gedachtewereld.

Manuel heeft al diverse exposities op zijn naam staan. Zijn schilderij is voor de vierde keer door ons team gekozen als favoriet voor de muismat.

Manuel Sanchez heeft een tijd gewerkt in een winkel in Amersfoort. In die tijd kwam hij in contact met. Hof 12, een kunstwerkplaats eveneens in Amersfoort. Hier is hij begonnen met tekenen en schilderen. Nu werkt hij al 10 jaar als kunstenaar bij atelier FrontaalKunst. Hij werkt in vele stijlen door elkaar o.a. Popart, Escher en cartoons of Disney. Over Escher zegt Manuel het volgende: “Omdat ik Escher een boeiend kunstenaar vind, heb ik naar eigen interpretatie Escherachtige schilderijen gemaakt met een bepaalde optische illusie”. De invloed van Escher is in het werk van Manuel vaak nog duidelijk aanwezig, maar hij gaat meer en meer zijn eigen weg, hij houdt ervan in felle kleuren te werken maar hij werkt ook in zwart/wit.

Frontaalkunst is een kleinschalige, zelfstandige en maatschappelijk betrokken organisatie, gevestigd in Baarn. In de ateliers wordt aan mensen met een beperking een zinvolle dagbesteding geboden. Zij krijgen de gelegenheid om zich door middel van kunstzinnige vorming te ontwikkelen. De activiteiten worden aangeboden met extra aandacht voor sfeer en geborgenheid.

In het kader van Social Return, ontvangt Frontaalkunst een bijdrage aan het instandhouden van een werkplek voor de kunstenaar bij hen.

Op onze facebook pagina van AKB hebben we alle muismatten verzameld. Door het volgen van de timeline ziet u ze allemaal. ‘Like ons’ op onze Facebook-pagina

AKB en Indomo partner MVO Nederland

Wij voelen ons verantwoordelijk voor de bronnen van onze aarde. Zowel ecologisch als sociaal. Bij alle producten en diensten die we bieden vragen we ons af welke gevolgen zij hebben en hoe we ongewenste gevolgen kunnen beperken of compenseren. We streven daarom naar slim verbruiken. En daar betrekken we ook onze klanten en sociale omgeving bij. Het ondersteunen van de kunstwerkplaats FrontaalKunst past binnen die filosofie.

De muismat is beschikbaar voor relaties van AKB en Indomo, en hun werknemers zolang de voorraad strekt.

Ja, stuur mij de muismat 2023