Bibol, een eerlijk product

Februari 2021: De Europese Commissie staat de zogenaamde milieuvriendelijke kunststoffen niet langer toe. Producten gemaakt van bamboe fibre in combinatie met hechtende bestanddelen, zoals polymeren op industriële basis en melanine, voldoen niet aan de Europese normen voor voedsel gerelateerde producten. Servies en keukengerei gemaakt van BAMBOE FIBER zijn daarom niet meer toegestaan. Zij bevatten polymeren en andere GEVAARLIJKE additieven zoals formaldehyde of melamine. Dit is de conclusie van het op 23/6/2020 gepubliceerde deskundigenrapport van de EEG.

Daarentegen zijn producten, zoals van het merk BIBOL, gemaakt van 100% BAMBOE wel toegelaten voor contact met levensmiddelen door de Europese wetgeving. Het merk Bibol werkt sinds 2007 enkel nog met bamboe, schone vernissen en eetbare verven.

“Voor zover wij weten zijn wij de enigen die propere vernissen en verven gebruiken, zonder formaldehyde of V.O.C. Dat is goed voor u, voor de planeet en voor de mensen die ze maken! Al bijna 15 jaar hebben onze eerlijke aanpak en onze inzet vele ambachtslieden in staat gesteld een fatsoenlijk inkomen te verdienen in een niet-giftige omgeving. U bent uitgenodigd om onze ambachtelijke productiemethode te ontdekken of te herontdekken in deze video.”