AKB.nl op de Innovatie Expo 2021

Dienblad-bermgras.jpg

Op 8 april 2021 was AKB.nl met het bermgras dienblad, als onderdeel van het Subliem team aanwezig op de Innovatie Expo 2021. Dit is een initiatief van de Rijksoverheid.

Hier worden innovaties gepresenteerd die Nederland in huis heeft op het gebied van energie, circulaire economie, verstedelijking en mobiliteit. De Innovatie Expo is een creative ontmoetingsplek voor toonaangevende innovators, bewindspersonen en jong talent.

Ontmoet de innovators
AKB.nl vormde samen met Plantics, superior Natural Materials, Vepa, the furniture Factory, HR-groep, DKG (Keller & Bruynzeel keukens) het Subliem Team op de online beursvloer van de InnovatieExpo. Het Subliem Team staat voor een groep bedrijven die allemaal onderdeel zijn van een circulaire keten waarbij lokale, bio-based grondstoffen, zoals hennep en bermgras, en Plantics bio-harsen worden gebruikt om nieuwe, superieure en recyclebare materialen en producten die netto CO2 opslaan te ontwikkelen .

Met de presentatie en ontwikkeling van het bermgras dienblad maken wij waar Denk Groots, verbruik slim.

Bermgrasdienblad

Het dienblad is gemaakt van hennep in combinatie met bermgras, jawel het bermgras langs de snelwegen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een unieke nieuwe groep thermoset bio-harsen en lokale natuurlijke grondstoffen. Samen met haar partners ontwikkelt Plantics hiermee circulaire producten zoals meubels en gebruiksvoorwerpen. Deze producten worden vervolgens door de partners naar de markt gebracht.

De Innovatie Expo is het tweejaarlijkse grootschalige innovatie-evenement op initiatief van de ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK), Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Infrastructuur en Waterstaat (IenW).

Op de Renewable Materials Conference is de stoel van Vepa verkozen tot één van de drie producten tot “Renewable Material of the year 2021”. Dit is een wereldwijde competitie! Een geweldige opstekker voor ons gezamenlijke initiatief!

« Terug