“Het servies heeft de uitstraling die bij ons past“

Bestevaer, Assendelft, Inge Blom

Inge Blom is locatiemanager bij zorgvilla Bestevaer, een particuliere ouderenzorginstelling van Van Hollant in Assendelft, Noord-Holland.

Zorgvilla Bestevaer is een kleinschalige particuliere ouderenzorginstelling met dertig ruime zorgappartementen. Onze bewoners wonen in een eigen appartement en behouden bij hun zorgvraag de eigen regie. Wij voorzien ze hier van 24-uurs professionele zorg en een breed scala aan aanvullende dienstverlening. Dan moet je denken aan een uitgebreid programma van dagactiviteiten, een eigen beautysalon, fysio- en beweegruimte, ruime tuin met wandelpaadjes en gezellige zitjes. En niet onbelangrijk: een chef-kok die dagelijks vers bereide maaltijden verzorgd. Bewoners genieten van hun maaltijd in de stijlvol vormgegeven tuinkamer -hoewel ze hun eten ook via roomservice in hun eigen appartement geserveerd kunnen krijgen. Persoonlijke aandacht staat centraal. Persoonlijke aandacht en geduld met de bewoners, samen een wandeling te maken, een kopje koffie te drinken of een boodschapje te doen.

De nieuwbouw zorgvilla is in januari geopend en daar voorafgaand volledig ingericht. Dat vergde een strakke planning, waarvoor wij in de maanden voorafgaand druk bezig zijn geweest met het inkopen van alle benodigde zaken. Van fauteuil tot kamerplant en van wasmachine tot uiteraard ook serviesgoed. AKB heeft ons daarbij een uitgebreide demonstratie gegeven van verschillende soorten servies, zodat we dit goed konden bekijken en voelen. Door al de verschillende kleuren, maten en motiefjes konden we een aandachtige vergelijking maken. aangeschaft bij AKB. De keuze is gevallen op rustieke uitstraling en aardse kleuren, naar ons idee een prachtig servies dat echt past bij de uitstraling die we willen hebben. Zowel de eerste bewoners als collega’s zijn erg enthousiast over hoe het prachtige servies eruit ziet, en dat begon al tijdens de open dag. Maar ook nu na ingebruikname krijgen we er louter positieve reacties op. Het lijkt er op dat wij een goede keuze hebben gemaakt!

Bestevaer, Assendelft, tafel overzicht Bestevaer, Assendelft, tafel overzicht II Bestevaer, Assendelft, haard

« Terug