"Eén telefoontje en ze komen langs: dat moet je hebben"

Isala Meppel, Herman Sieljes

Herman Sieljes is operationeel leidinggevende horeca in restaurant-brasserie De Klepper van ziekenhuis Isala Meppel.

"Toen we vorig jaar het nieuwe restaurant van ziekenhuis Isala Meppel opstartten, zochten we een complete keukeninventaris: alles rondom potten, pannen, bestek, dienbladen en snijplanken. Het interieur was namelijk al uitgekozen dus we zochten servies dat daar goed bij paste. Want het is vandaag de dag echt niet alleen meer wit natuurlijk. Daarnaast moet servies het tegen een stootje kunnen want het wordt veel gebruikt in de dagelijkse horecafunctie voor bezoekers en personeel. En tevens doen we vanuit het restaurant de banqueting: lunches en catering voor feesten en partijen.

Samen met een collega ben ik naar de AKB-showroom in Hengelo gegaan. Hun aanbod is niet eens enorm uitgebreid maar wel heel erg goed. Toen we dit servies, de borden en bestek, Continental  en Amefa zagen, wisten we: dit wordt het.

Je weet dat het bji AKB in orde komt: ik werk al jaren met hun mensen zoals Reindert, Eldert en Sander. Dat gaat heel prettig: één telefoontje en ze komen langs, je bespreekt het en je krijgt het. Dat moet je hebben he? Ook uit het verleden hadden we al goede ervaringen. Toen ooit de twee ziekenhuizen in Zwolle werden samengevoegd is er een speciale assemblagekeuken gebouwd. Daar heeft AKB ons toen enorm geholpen met de inventaris, je vliegt zo’n project dan als het ware samen aan.

Praktische probleempjes zijn er natuurlijk ook wel eens: bij ons was een klein nadeel dat de bestelde dienbladen best glad waren en de kopjes soms gingen schuiven. Dus daar heb je het dan over met elkaar, en dan zoekt AKB een oplossing. Momenteel hebben we daarom een anti-slip dienblad in gebruik om te kijken hoe die bevalt.

Want AKB levert ook producten die ze normaal niet in het assortiment hebben. Sander, de adviseur van de binnendienst, is wat dat betreft goud waard. Als ik iets bijzonders zoek dan kan ik de vraag gewoon bij hem leggen en gaat hij het via een andere partij alsnog regelen voor ons. En dan krijg je er ook nog advies bij over het gebruik. Zulke dingen maken dat je graag met elkaar samenwerkt.

Isala Meppel, buffet Isala Meppel, keuken Isala Meppel, soeppannen

« Terug