"Kleurtjes superhandig bij het tweede bakje"

Julianakerk-groot

Koster en gebouwenbeheerder Ariska van Delft-Schaap van de Julianakerk in Sassenheim is dol op de kleurtjes en ze zijn nog handig ook.

"Ons gebouw bestaat uit een kerkzaal en vijf zalen die we als kerkgemeente gebruiken, maar ook zeven dagen in de week verhuren. Bij veel van deze activiteiten wordt koffie en thee gedronken, maar er zijn ook vergaderarrangementen mogelijk waarbij een soep en een broodje wordt geserveerd.

Er gaan dagelijks heel wat kopjes door onze handen, en dan sneuvelt er ook wel eens wat. Toen er daardoor nieuw servies nodig was ben ik gaan kijken naar iets nieuws. Ik wilde het liefst kopjes met verschillende kleurtjes, want als je met meerdere mensen aan één tafel zit dan is het soms lastig om te bepalen welk kopje van wie was en moet je een nieuwe pakken als je een tweede keer inschenkt. Sinds we servies in kleurtjes hebben, is dat verleden tijd, superhandig dus.

Voordat we daar waren, was dat nog best een zoektocht, met de wensen die wij hadden. Blijft er water op het schoteltje staan als je dat uit de vaatwasser haalt, bijvoorbeeld. Of: zijn die koppen niet te groot - oudere mensen vinden dat hier lastig. Omdat het voor een kerk als de onze om een behoorlijke investering gaat waren we er al bijna een jaar mee bezig. Totdat ik op de Kerk en Gemeentebeurs in Utrecht AKB tegenkwam. Het was heel fijn dat we hun servies eerst mochten uitproberen voordat we een beslissing namen, bijvoorbeeld. Wat ook een goed gevoel gaf is dat onze laatste kopjes via AKB naar het goede doel zijn gegaan. En zo ben je samen bezig voor elkaar.

Inmiddels krijgen we enorm veel reacties, vooral dat het zo supergezellig staat die kleurtjes. De kleuren zelf zijn overigens onveranderd gebleven, ondanks dat ze nu een jaar vaatwasser door de vaatwasser zijn gegaan. Het beviel zo goed dat we achteraf nog extra schotels besteld voor onze theeglazen. Op dit moment zijn we dus aardig voorzien, maar als er weer iets nodig is, weten we AKB te vinden."

« Terug