"Hier vieren we samen het leven"

Tsjerk Dijkstra, Hart voor Vathorst, roerend in pan

Tsjerk Dijkstra, projectleider horeca voor Hart van Vathorst in Amersfoort, van Accoladezorg verteld zijn ervaringen:

"'Samen het leven vieren’, dat staat hier bij Hart van Vathorst eigenlijk centraal. Of het nu gaat om het genieten van een hapje of drankje, of om een complete maaltijd voor de bewoners. Ook lopen hier veel peuters rond, die iets te drinken krijgen, of waar we een appeltje voor schillen.

In Hart van Vathorst leven twee zorginstellingen, een kerk en een kindercentrum onder één dak. En door het multifunctioneel gebruik van elkaars ruimten probeert men een win-winsituatie te creëren: De kerkzaal kan een theater worden, de beweegruimte is voor zowel dagbesteding als voor dansles, de bakkerij is voor de dagbesteding, en iedereen mag gebruik maken van de keuken.

Omdat dit een behoorlijk omvangrijk project betreft, hebben we een aanbesteding gehouden: naast het horecadeel moesten er namelijk ook nog vier bewonersgroepen volledig ingericht worden - met alles wat op keukengebied nodig is.

Ik was blij dat AKB prijstechnisch goed uit de offerteronde kwam en we zaken konden doen. AKB ken ik al heel lang: mijn relatie met hen gaat misschien al wel veertig jaar terug. Dat schept een enorme band.

Ook nu gingen we constructief te werk: vanaf het uitkiezen van servies en bestek in de showroom, tot ver na de levering. Het prettige van AKB vond ik dat ze bij dit project niet alleen goed meedachten over het doel ervan, maar ook goede begeleiding en nazorg boden. Zo hebben we bewust gekozen voor multifunctioneel servies, omdat dat uiteindelijk kosten bespaart. Al met al een prachtig eindresultaat."

    

« Terug