“Zelf koken is ook voor jongeren het lekkerst”

Joris Bohmer, OG Heldring Stichting - AKB Referentie - Foto Niek Stam-9238

Joris Bohmer, voorheen chef-kok en nu operationeel manager bij de OG Heldringstichting voor specialistische jeugdzorg in Zetten doet zijn verhaal.

‘Onze stichting biedt zorg aan meer dan honderd jongeren van 12 tot 18 jaar met complexe gedragsproblemen. Wij behandelen hen in een veilige, beschermde omgeving. Daar hoort dus ook goed eten bij.

Een jaar geleden zijn we overgestapt van centraal gekookte maaltijden - zo’n 120 per dag - naar maaltijden die op de afdelingen worden klaargemaakt. Doordeweeks worden er convenience maaltijden bereid, en in het weekend wordt door de jongeren en hun begeleiders op de afdeling zelf gekookt. Want zelf klaargemaakt eten smaakt toch het lekkerst.

Alle 14 woonunits moesten dus een aanpassing in hun kookgelegenheid krijgen. AKB adviseerde ons om voor de units een MKN combisteamer aan te schaffen, die op dat moment net op de markt kwam. AKB kenden we al jaren als leverancier van ons servies, bestek, pannen, etc., en opeens kwamen ze met het idee van de combisteamer.

AKB regelde dat we de combisteamer eerst uitgebreid konden testen in de MKN kookstudio, zodat we precies wisten waar we aan begonnen. Toen de keuze gemaakt werd, heeft AKB ook de plaatsing keurig geregeld. De verbouwing is nu negen maanden geleden: alles is nu uitgebreid in de praktijk getest en we kunnen zeggen dat we dik tevreden zijn.’

« Terug