“Dienbladen werden speciaal voor de opening ingevlogen”

De Proeftuin - Intratuin Duiven - Referentie AKB.nl  09230

Koen van Riswijk, horecamanager van de Proeftuin, het restaurant van Intratuin in Duiven: ‘Intratuin Duiven is de grootste vestiging van Nederland en daar hoort natuurlijk een groot restaurant bij: De Proeftuin.

De inrichting is volledig botanisch en industrieel, met veel ruwe materialen. Daarnaast hebben we ook nog een enorme binnenspeeltuin voor kinderen -de grooste van Europa- dus het kan hier enorm druk zijn. Met tachtig man personeel zijn we op alles voorbereid.

Ik ben vanaf het begin bij de ontwikkeling van De Proeftuin betrokken en dus ook bij de inrichting van keuken en restaurants. We zochten duizend dienbladen met logo en tienduizend kopjes in vijf soorten. Dan moet je dus ook een partij hebben die dat kan handlen. Er kwam al snel een bepaald soort servies bovendrijven dat we mooi vonden maar de betreffende partij kon niet dat volledige assortiment op tijd leveren. 

AKB lukte dat wel! Ruim voor de opening hadden we onze spullen: Mooi servies van Seltmann. Ze dachten op alle vlakken met ons mee: Speciaal voor de opening werd vanuit Amerika nog een partij logo-dienbladen ingevlogen om hier nog op tijd te kunnen zijn. Dat hebben wij enorm gewaardeerd, want zonder dienbladen kun je geen self-service restaurant openen.

Het werken met meerdere leveranciers is altijd een risico. De ervaring leert dat bij intensief gebruik er nogal eens wat sneuvelt: oortjes die van kopjes afbreken. Dat zie ik bij het Seltmann-porselein niet gebeuren.

En die Amerikaanse dienbladen zijn helemaal top. Ze beschadigen niet, worden mooi schoon en het logo zit er diep in verwerkt zodat het altijd zichtbaar blijft. Het glasvezel is oersterk en door en door gekleurd, dus als er ééntje een keer valt dan zie je dat niet terug. 

Ze waren de investering zeker waard. En het belangrijkste: het bracht ons allemaal waar we zijn willen. De Proeftuin loopt bijzonder goed: we draaien nu op een woensdag de omzet die we normaal in een weekend haalden.‘

  

Waarom kies ik voor Seltmann porselein? Klik hier voor de folder.

« Terug