“Bedrijfsvisie komt in het servies terug”

HIH Engineering Intro foto man en vrouw

Erik Hardeman en Gertine Monteba van HIH Engineering in Barneveld: "Als werktuigbouwkundig ingenieursbureau hebben we de afgelopen jaren een bewuste groeistrategie ingezet. We specialiseren ons onder meer in inventieve oplossingen en hygiënisch design van machines voor de voedingsmiddelensector.

Toen we ons nieuwe gebouw en nieuw logo kregen, moest daar ook nieuw servies bij. Na een bezoek aan de AKB-showroom in Zeist, kwamen we uit op No Limits, van Seltmann. Een prachtig stapelbaar systeem. We hebben hier bewust gekozen omdat dit voor de inventieve oplossing in een kleine beschikbare ruimte gaat. Dat is namelijk exact waar wij in onze ontwerpen ook naar zoeken: efficiency, modulaire opbouw en hygiëne.

Voor bestek viel ons oog op 'Cube' van Amefa. Omdat het handvat doet denken aan een vierkant profiel van staal, dat vanuit een strakke lijn uitmondt in een sierlijk stuk bestek. Dat reflecteert naar ons idee wat wij ook doen voor de klant: iets ontwerpen dat van ruw grondmateriaal een efficiënt en hygiënisch werkende machine maakt.
Wat ons logo betreft adviseerde AKB om dat direct in het servies te laten bakken, met de glazuurlaag er overheen. Dat geeft extra diepte en allure aan het beeldmerk, en is bovendien superduurzaam. Opnieuw een leuke knipoog naar ons eigen product.

Het is leuk om te zien dat deze benadering werkt: tijdens trainingen hier krijgen we er regelmatig reacties op. ‘Jullie hebben alles prachtig op elkaar afgestemd’, horen we dan. Dat soort dingen -dat je bedrijfsvisie zelfs in de details terugkomt- daar houden wij hier van."

 

« Terug