“AKB gaf ons allerlei opties om uit te kiezen”

AKB---Paul-Gijsbers,-Aqua-Viva-Nijmegen-restaurant

Paul Gijsbers, hoofd voeding bij verzorgingshuis Aqua Viva in Nijmegen vertelt waarom hij na een grote verhuizing weer voor AKB koos.

‘Wij huisvesten hier bij Aqua Viva een aantal katholieke paters en broeders in ruste, en inmiddels ook bewoners van ‘buitenaf’. Dagelijks voorzien we de broeders van maaltijden en schenken koffie en thee. Al het klein servies dat we hiervoor gebruiken, komt van AKB: de borden, koffiekopjes, bestek en de glazen. Afkomstig van Villeroy & Boch: dat kan wel tegen een stootje.

Wat ik aan AKB waardeer is het goede contact dat we hebben: als ik bel, staat Carlo snel voor de deur. En lukt dat vandaag niet dan is hij er morgen. Er wordt met ons meegedacht. Bijvoorbeeld met onze grijze maaltijdboxen. We wilden bewoners de kans geven om maaltijden op hun kamer te bestellen. AKB liet me eerst twee maaltijdboxen zien, maar die vond ik veel te groot. Toen heeft Carlo zes verschillende besteld om die aan me voor te leggen, en daar zat precies de goeie bij. Deze maaltijdbox is passend voor onze verschillende maten servies en er kan precies genoeg in voor één persoon. Ook mooi van deze box zijn de gescheiden segmenten: Alles wat warm moet zijn, blijft warm, en alles wat koud moet zijn, blijft koud. We zijn er heel blij mee.

Sinds de verhuizing van twee jaar geleden wonen hier ook niet-religieuze mensen, die wij dan in vaktermen ‘leken’ noemen. Bezoek voor hen kan in een eigen ruimte komen lunchen of gezellig een kop koffie drinken. Voor hen wilden we een ander servies, met vrolijke kleuren. Dat werd uiteindelijk het Seltman-porselein Country Life. Voor de keuze nodigde AKB ons uit op het hoofdkantoor om in de showroom te kijken. Het mooie van dit servies vond ik dat de kleuren van bijvoorbeeld kop en schotel kunnen verschillen, maar dan toch bij elkaar passen. Je hoeft er dus niet over na te denken als je het serveert. Die kleuren passen ook bij het huiselijke dat we willen uitstralen: dat mensen zich hier thuis voelen.’

 

Aqua Viva werd in 2018 genomineerd voor de Gouden Piramide, een tweejaarlijkse prijs voor inspirerend opdrachtgeverschap. 

« Terug