“Bestek ziet er na tien jaar nog steeds goed uit”

AKB---Scheldehof-Vlissingen,

Ton Snijders is hoofd voeding in het nieuwe woonzorgcentrum Scheldehof van WVO Zorg in Vlissingen.

‘We zitten in met ons nieuwe woonzorgcentrum en verpleeghuis in de voormalige Zware Plaatwerkerij op het Scheldekwartier in Vlissingen, die daarvoor flink verbouwd is. Ook runnen we een drukbezochte Brasserie. Je ziet hier overal nog elementen van de oude fabriekshal terug. 

Daarom willen we geen superstrak, modern servies, dat past niet bij het geheel. AKB heeft voor ons daarin meegedacht, in de keuze van bestek bijvoorbeeld, van Allure - hun eigen merk. De lepels zijn sierlijk: er zit een mooie balans in, ook qua gewicht. Er wonen hier namelijk oudere mensen: zij houden van zwaarder bestek om goed mee te kunnen eten, en om trillen met de lepel te voorkomen. Door zijn vorm ligt hij makkelijk in de hand. 

 

We kwamen op Allure uit doordat AKB ons zeker zes of zeven besteksoorten liet uitproberen. We kregen het product ook voor een mooie prijs. Weliswaar ietsje duurder dan gemiddeld, maar dat krijg je terug in kwaliteit. Dunnere lepels gaan sneller stuk in de vaatwasser, om maar wat te noemen. En het ziet er na 3 of 4 jaar niet meer uit. Dit bestek toont na 10 jaar nog steeds mooi. Dat geldt ook voor het glaswerk, het blijft goed en wordt niet ruw of dof.

AKB levert veel bij ons. Al het serviesgoed uit onze kleinschalige woningen komt er vandaan. Dus toen deze nieuwe locatie -met onder meer zes woningen voor mensen met dementie- werd opgeleverd, hebben we niet ver gezocht. We hebben hier ook zes woningen voor mensen met dementie. 

In de loop der jaren doe je ervaring op met het gebruiksgemak van servies. Zo maakten we in verpleeghuis Willibrord, ook van WVO Zorg, mee dat de borden te zwaar waren voor de bewoners. Of net te groot voor de vaatwasser. Die hebben we nu ingeruild voor een kleinere, lichtere variant. Het is fijn dat dit zo kon worden opgelost.’  

De Scheldehof werd vorig jaar genomineerd voor de Gouden Piramide, een tweejaarlijkse rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap.

 

« Terug