AKB doneert servies en keukenbenodigdheden aan Aruba

Donantie-AKB.jpg

Onze senior adviseur kwam in gesprek met Petra Lamers van Amstelring, waarin zij hem vertelde over het Zorgcentrum op Aruba. AKB besloot om het project te ondersteunen met serviesgoed en keukenbenodigdheden.

Violet Godet, geboren Arubaanse, heeft 35 jaar in Nederland gewerkt in de gezondheidszorg opgewerkt van verpleeghulp tot aan ziekenverzorgende naar leidinggevende coach. Haar moeder keerde terug en leed aan de ziekte van Alzheimer waardoor ze in aanraking kwam met verpleeghuiszorg. Op Aruba is dat anders dan hier in Nederland. Ze doen hun uiterste best met de middelen en kennis die ze hebben. Het staat in vergelijking met de jaren 70/80 van Nederland. Haar moeder is inmiddels overleden. In 2016 verloor ze haar baan en keerde terug naar Aruba. Daar is ze een dagopvang voor beginnende dementerende gestart. Deze vorm van zorgverlening is nog onbekend op Aruba. Met haar in Nederland opgedane kennis wil ze de Arubanen voorzien van meer voorlichting en kwaliteit van leven voor deze groep. Maar ook informatievoorziening voor familie en mantelzorgers in de omgang met dementie van je naasten. Haar verhaal zelf vertelt.

"Vanuit Nederland ben ik, Petra Lamers, verpleegkundige bij Amstelring, gaan kijken wat ik voor haar kon betekenen om haar droom waar te maken. Ik ben een crowdfunding gestart en heb sponsoren gezocht. Waaronder ook AKB.nl een belangrijke was, maar ook Amstelring zelf met de donatie van een rolstoelbus. Hierdoor ben ik in aanraking gekomen met Stichting Winning Wheels. Samen trekken we het project in Aruba. 

Aruba zorghuis Servies donatie AKB.nl Servies-donatie-AKB

Hierdoor breiden wij uit, om juist verpleeghuizen die het minder goed hebben en niet voldoende ondersteuning krijgen, maar ook de behoeftige mensen in thuissituaties aan materialen te helpen zoals verpleeghuisbedden, rolstoelen en andere medische hulpmiddelen. Daarnaast ondersteunen we jongeren door ook de scholen te voorzien van goed meubilair en lesmateriaal. Violet zal ook stagiaires aannemen om haar kennis over te gaan brengen. Voor dit laatste stuk zoeken wij nog sponsoren die een bijdrage willen leveren in ondersteuning van het vervoer van deze spullen richting Aruba."

« Terug