Verbod op wegwerpplastic vanaf 3 juli 2021

Wegwerp plastic.jpg

De soep wordt heet gegeten, maar niet meer met borden en bestek van wegwerpplastic. Vanaf 3 juli 2021 geldt in de EU namelijk een verbod op plastic wegwerpartikelen zoals rietjes, bestek, borden wattenstaafjes en ballonstokjes.

Op dit moment drijft er meer dan 150 miljoen ton plastic in de zee. Vertegenwoordigers van de Europese Commissie hebben in december 2018 een akkoord gesloten om de plasticsoep tegen te gaan. Het akkoord bevat verschillende maatregelen, waarvan de eersten op 3 juli 2021 ingaan. Sommige plastic wegwerpproducten zijn vanaf dan verboden. Daarnaast krijgen een aantal producten een verplichte markering. Ook gaan producenten van wegwerpplastic meebetalen aan afvalverwerking.

Onderstaande infographic geeft informatie over de ingangsdata van de verschillende maatregelen.

SUP.KvK-2021

Je mag producten waarvoor een verbod geldt vanaf de dag dat het verbod ingaat niet meer op de markt brengen. Oude voorraden mag je na de ingangsdatum nog wel opmaken. Het verbod geldt ook voor producten die gedeeltelijk gemaakt zijn van plastic of bioplastic. De meeste verboden gaan in op 3 juli 2021. Wanneer je voorraden op zijn, moet je op zoek naar alternatieven, AKB wil u daar graag mee helpen. We hebben disposable bestek 18/0 dat we ook retour nemen om te recyclen. Daarnaast bieden we een uitgebreid assortiment duurzame artikelen in onze webwinkel. U kunt ook contact met AKB opnemen voor een vrijblijvend gesprek met één van onze senior adviseurs.

« Terug