Webwinkel

U bent hier:
Webwinkel
Circulair

Circulair

Een circulaire economie is een economisch systeem dat is gebaseerd op het minimaliseren van grondstofgebruik door hergebruik van producten, onderdelen en hoogwaardige grondstoffen. Het is een systeem van gesloten kringlopen waarin producten hun waarde zo min mogelijk verliezen, hernieuwbare energiebronnen worden gebruikt en systeemdenken centraal staat.

De wereld is in korte tijd stil komen te staan en we ervaren daarvan direct te effecten. De lucht is schoner, de vervuiling neemt af, de natuur herstelt en de CO2-uitstoot neemt sterk af. Als mensheid tonen we een enorme veerkracht om ons gedrag aan te passen aan de nieuwe noodzakelijke situatie. Dat geeft veel hoop! Ook voor de grote uitdaging waarvoor we staan met betrekking tot de opwarming van de aarde. Als we in staat blijken om ons nieuwe gedrag voor een belangrijk deel vast te houden, boeken we een enorme klimaatwinst. Want het brengt ons dat dichter bij de klimaatdoelen van 2050. Daar gaat AKB samen met de Climate Neutral Group voor en helpen zij ons op weg van A naar Zero CO2. Lees deze rapportage.

Niet alleen mooie woorden, ook biedt AKB u de mogelijkheid om een bijdrage te leveren in de aankoop van artikelen, van afwasborstel tot servies. In deze categorie Circulair vindt u circulaire gebruiksartikelen. Ook hebben we met onze bestek leverancier een uniek programma op gezet, waarbij uw bestek na inruil weer omgesmolten wordt tot herbruikbare grondstof, lees meer.

 • Wat is circulair?

 • Circulair servies

  Circulair servies

  "Lilitouch", kleurrijk servies geproduceerd in Frankrijk en gemaakt van 100% plantaardig materiaal zoals tarwe- en maïsstengels uit de Pyreneeën. Kortom, een lokaal product!
  Licht in gewicht, breukvast en geluidsarm. 
  Servies zonder toevoeging van kunststof zoals melamine, PP of PE, een eerlijk product met een langere levensduur.

 • Herbruikbare mokken/bekers

  Herbruikbare mokken/bekers

  De EU single use plastic (SUP) richtlijn vraagt aan lidstaten om het gebruik van kunststof kartonnen bekers aanzienlijk te verminderen. De Nederlandse overheid wil een verbod op gratis uitgifte van eenmalige drinkbekers, zoals eerder is gedaan bij plastic tasjes. 

 • Foodbox Break-Out Take-Out

  Foodbox Break-Out Take-Out

  Met de introductie van het concept ‘Break-Out Take-Out’ willen wij bijdragen aan het verminderen van de afvalberg, door een reusable foodbox en een circulair proces. Daarnaast biedt de ‘Break-Out Take-Out’ foodbox de mogelijkheid voor de cateraar, restaurant of organisatie om deze van een eigen branding te voorzien en via de QR code een virtuele boodschap mee te geven.

 • Gerecyclede pannen

  Gerecyclede pannen

  Met de Recy koekenpan van Moneta besteed je aandacht aan het milieu zonder concessies te doen aan de prestatie van de pan. Hij is namelijk gemaakt van gerecyclede aluminium blikjes. Zelfs de verpakking is gemaakt van duurzaam FSC papier en is plasticvrij. De pan is geschikt voor alle hittebronnen, inclusief inductie, en heeft een sterke Protection Base anti-aanbaklaag welke hoge temperaturen kan weerstaan en krassen, roest en oxidatie voorkomt. Aan de onderkant van de pan kun je precies zien hoeveel blikjes er gebruikt zijn. 

 • Gerecycled glas

  Gerecycled glas

  Een glas collectie gemaakt van verzameld- en gerecycled glas uit Spanje. Recycled glas draagt bij aan de circulaire economie en geeft een bijzondere uitstraling aan uw restauratieve activiteiten.

 • Gerecyclede huishoud artikelen

  Gerecyclede huishoud artikelen

  Alleen al in Duitsland wordt ongeveer 120.000 ton aan PET plastic afval verzameld en vermalen tot herbruikbaar gradulaat. Deze grondstof wordt verwerkt in de afwasborstels en stoffer en blik.

 • Gerecyclede pedaalemmers

  Circulaire pedaalemmers

  Zet de volgende stap in recycling met de Brabantia StepUp pedaalemmer 40L!
  Onze StepUp pedaalemmers besparen ruimte én de planeet. Ze zijn gemaakt van 91% gerecycled plastic consumentenafval, 99% recyclebaar en gemaakt voor het recyclen van afval.

  From waste to waste bin

  De StepUp pedaalemmers zijn gemaakt van en voor afval. Ze hebben een click-on labelhouder en met gratis labels om je eigen persoonlijke recycle-systeem op te zetten. Ze zijn betaalbaar en ruimtebesparend, dus je zet er gemakkelijk twee of drie bij elkaar.
  Bovendien een zacht soepel sluitende deksel.
  10 jaar fabrieksgarantie.

  Verkrijgbaar in drie kleuren, dark grey, light grey en jade green.

 • Koksmessen RVS/Tarwegras

  Koksmessen RVS/Tarwegras

  CUT THE CRAP! Het eerste mes met een heft van tarwegras.

  Homey’s ontwikkelt Tools for life die het leven leuker en makkelijker maken. En nu ook duurzamer, want met messenlijn Vitt wordt een compleet andere en vooral milieuvriendelijke weg ingeslagen. Het heft van deze messen is namelijk gemaakt van next level tarwevezel kunststof (TVK). 

 • Safe To Go

  Safe To Go

  De aangeboden kunststof To Go artikelen zijn gemaakt van SAN, 100% recyclebaar en BPA vrij. Samen met de Duitse fabrikant hebben we een programma opgezet, om kapotte en versleten bekers en bowls retour te nemen en deze door de fabrikant te recyclen en te hergebruiken voor nieuwe bekers en bowls. Daarnaast duurzaam en elegante porseleinen (dubbelwandige) To Go bekers. Alle hier gepresenteerde bekers en bowls kunnen worden voorzien van logo’s, decors, QR-codes en RFID-mogelijkheden.

 • 100% Bamboe

  100% Bamboe

  Een schitterend en eerlijk product uit Vietnam. Geproduceerd en verkocht op basis van het fair trade principe. De 100% natuurlijke bamboe bowls en trays worden handgemaakt van uitsluitend bamboe, natuurlijke harsen en kleurstoffen. Het materiaal is vrij van oplosmiddelen en is volledig ‘food safe’.

Betaalmogelijkheden.2022

Alle genoemde prijzen zijn excl. BTW en verzendkosten. AKB.nl levert aan professionele gebruikers.
Zie voor meer informatie onze Webwinkelvoorwaarden.